Tobula putojantiems vynams
Natūralus ir ekologiškas
Iš Portugalijos miškų
Išbandyta dėl TCA
Ilgaamžiškas
Hermetiškas
Turite klausimų? Mes turime atsakymus!
KOKIEMS VYNAMS TINKA VEGA KAMŠČIAI?
VEGA kamščiai puikiai tinka putojančių vynų uždarymui, tokių kaip šampanas, cava ar prosecco. Jie pagaminti iš kamščio granulių, kurios užtikrina puikų sandarumą.
AR VEGA KAMŠČIAI TINKA RAMIEMS VYNAMS?
Ne, šie kamščiai yra specialiai sukurti putojantiems vynams. Ramūs vynai reikalauja kitokio tipo kamščių – SELO ir UNIQ kamščiai būtų geresnis pasirinkimas.
KOKIO DYDŽIO YRA VEGA PUTOJANTIEMS VYNAMS SKIRTI KAMŠČIAI?
Visi keturi modeliai turi vienodą dydį – jų matmenys yra 48 × 30,5 mm.
KOKIOS YRA SKIRTUMAI TARP VEGA KAMŠČIŲ MODELIAI?
Vyno kamščiai skiriasi granulių dydžiu ir vienodumu.
Taip pat yra keletas techninių skirtumų:
- VEGA1 ir VEGA2 ilgis toleruojamas +/- 0,5 mm, o VEGA3 ir VEGA4 yra +/- 1,0 mm.
- VEGA1 ir VEGA2 diametras toleruojamas +/- 0,3 mm, o VEGA3 ir VEGA4 yra +/- 0,5 mm.
- VEGA1 ir VEGA2 didžiausia sugeriamoji galia yra iki 25%, o VEGA3 ir VEGA4 iki 20%.
- TCA išsiskyrimas taip pat skiriasi: VEGA1 ir VEGA2 gali išsiskirti iki ≤ 1,5 ng/L, o VEGA3 ir VEGA4 ≤ 0,9 ng/L.
KOKS YRA TCA KIEKIS VEGA KAMŠČIUOSE?
VEGA1 ir VEGA2 modeliuose TCA kiekis yra ne didesnis kaip 1,5 ng/L, o VEGA3 ir VEGA4 modeliuose jis yra iki 0,9 ng/L. VEGA kamščiai turi mažesnį TCA kiekį, palyginti su standartiniais vyno kamščiais. Gamybos metu visi mūsų kamščiai yra kruopščiai išbandomi dėl TCA kiekio.
KAS YRA TCA? KODĖL TAI SVARBU VYNO KAMŠČIAMS?
TCA yra medžiaga, kuri gali suteikti vynui šiek tiek kamščio skonio. Bet nesijaudinkite, net jei taip atsitiks, vynas vis tiek yra saugus vartoti – tai veikia tik kvapą ir skonį, ne jūsų sveikatą.
Kuo mažesnis TCA kiekis, tuo mažesnė tikimybė, kad pajusite tą kamščio skonį. Jei norite užtikrinti, kad jūsų vynas išlaikytų savo natūralų, švarų skonį, rinkitės kamščius su kuo mažesniu TCA kiekiu.
AR VYNAS „KVĖPUOJA” PER NATŪRALŲ KAMŠTĮ?
Taip, natūralus kamštis turi unikalią struktūrą su mažomis, uždaromis ląstelėmis, kurios leidžia į butelį patekti minimalų oro kiekį. Šis procesas padeda vynui palaipsniui subręsti, išryškinant gilesnius skonius ir aromatus.
Natūralus kamštis praleidžia tik tinkamą oro kiekį, kad vynas subręstų tinkamu tempu. Pigesni kamščiai dažniausiai leidžia įeiti daugiau oro, o tai gali sukelti greitesnį oksidavimąsi ir skonio praradimą.
KAIP TURĖTŲ BŪTI LAIKOMOS BUTELIAI SU NATŪRALIU KAMŠČIU?
Butelius su natūraliu kamščiu geriausia laikyti horizontaliai. Tai išlaiko kamštį drėgną ir neleidžia jam išdžiūti, susitraukti ir prarasti sandarumą. Taip pat gerai laikyti vyną vėsioje, tamsioje vietoje, esant stabiliai temperatūrai, geriausia nuo 10 iki 15°C.
KO REIKĖTŲ VENGTI, LAIKANT VYNĄ?
Venkite butelių laikymo tiesioginiuose saulės spinduliuose – tai gadina vyno skonį. Taip pat stenkitės nelaikyti butelių vietose, kur temperatūra kinta.
KAIP GAMINAMI VEGA KAMŠČIAI PUTOJANTIEMS VYNAMS?
VEGA kamščiai yra pagaminti iš ekologiškos medžiagos – natūralaus kamščio. Jie formuojami atskirai iš smulkių kamščio granulių, suteikiant jiems tinkamą lankstumą ir patvarumą. Jie ypač tinka buteliams, kuriuose yra putojančio vyno.
Mūsų kamščiai pagaminti iš kamščio granulių, kurios yra saugios sąlyčiui su maistu. Jie neturi perdirbtų medžiagų ar genetiškai modifikuotų organizmų (GMO).
AR NATŪRALUS KAMŠTIS YRA VEGANIŠKA MEDŽIAGA?
Taip, jis gaunamas iš kamščio ąžuolo žievės ir neturi gyvūninės kilmės ingredientų. Tai visiškai natūrali ir ekologiška medžiaga, surenkama nepažeidžiant medžio.
Geras kamštis putojantiems vynams yra daugiau nei tik medžio gabalėlis. Jis gali atrodyti paprastas, bet jis atlieka svarbų vaidmenį išsaugant jūsų vyno skonį ir kokybę!
#1 APSAUGO PUTOJANČIO VYNO SKONĮ
Putojančio vyno kamštis turi atitikti keletą pagrindinių savybių, kad galėtumėte mėgautis savo mėgstamu gėrimu geriausia forma.
Pirma, kamštis turi būti hermetiškas, ir čia natūralus kamštis yra puikus. Tai, kas išlaiko vyną putojantį – be jo, dujos išsiskiria iš butelio, o burbuliukai išnyksta, kol dar nespėjote jų mėgautis. Natūralus kamštis puikiai uždaro butelį ir palaiko tinkamą slėgį, kad jūsų vynas liktų pilnas burbuliukų.
Antra, lankstumas. Skirtingai nei sintetinės alternatyvos, natūralus kamštis puikiai prisitaiko prie butelio kaklelio formos.
Ir galiausiai, natūralus kamštis užtikrina optimalų oro mainus. Tai reiškia, kad leidžia vynui „kvėpuoti“, bet kontroliuojamu būdu, išlaikant skonį nepaliestą.
#2 MAŽESNIS TCA KIEKIS
Tai yra viena iš svarbiausių savybių, kurias turi turėti geras putojančio vyno kamštis. Galų gale, niekas nenori, kad jų vynas prarastų originalų skonį. Per didelė TCA koncentracija gali suteikti vynui šlapią kartono skonį. Tai ypač būdinga pigesniems, masiškai gaminamiems kamščiams. Rinkdamiesi mūsų natūralius kamščius su mažu TCA kiekiu, žymiai sumažinate šios problemos riziką.
Ką tai reiškia jums? Atidarius butelį, galite tikėtis, kad vynas išlaikys savo originalų skonį ir aromatą, be to nemalonaus poskonio.
#3 PUIKUS BUTELIO SANDARINIMAS
Tai būtina, kai kalbama apie putojančio vyno kamščius. VEGA kamščiai pagaminti iš smulkių kamščio granulių, užtikrinant vienodesnę struktūrą.
Tai reiškia, kad natūralus kamštis geriau prisitaiko prie butelio kaklelio ir efektyviau palaiko slėgį, kuris yra ypač svarbus putojančiuose vynuose, kuriuose slėgis yra didesnis.
#4 ATEITIES EKOLOGIŠKA MEDŽIAGA
Natūralus kamštis yra vienas iš ekologiškiausių pasirinkimų. Žievė, iš kurios jis gaminamas, nuimama nepažeidžiant medžio – kai žievė atauga, medis sugeria penkis kartus daugiau CO2 nei įprastai, o šis procesas gali būti kartojamas kas 9–12 metų. Ir svarbiausia – nereikia kirsti medžių. Tai visiškai tvarus procesas!
Vyno kamščiai yra visiškai biologiškai skaidomi ir perdirbami. Net ir po butelio atidarymo galite būti tikri, kad natūralus kamštis nepateks į sąvartyną. Rinkdamiesi natūralų kamštį, remiate ekologišką gamybą ir padedate rūpintis mūsų planeta!
#5 ELEGANTIŠKA DETALĖ, KURI PAGERINA VYNO STATUSĄ
Natūralus kamštis yra elegancijos simbolis, kuris akimirksniu pagerina bet kurio vyno statusą. Jo išvaizda – su subtilia tekstūra, lengvais, netaisyklingais raštais ir išskirtiniu šviesiu atspalviu – ne tik patraukia akį, bet ir prideda prabangos pojūtį buteliui.
Kai atidarote butelį su natūraliu kamščiu, tai ne tik apie vyno skonį, bet ir apie visą patirtį. Momentas, kai ištraukite kamštį, yra įžanga į kažką ypatingo – vyną, kuris subrendo idealiomis sąlygomis. Tai detalė, pabrėžianti vyno gamybos kokybę ir tradicijas. Butelis su natūraliu kamščiu visada daro įspūdį, nes žinote, kad jis atspindi istoriją, pagarbą gamtai ir aukščiausią kokybę.
#6 RANKOMIS RENKAMAS KAMŠTIS
Rinkdamiesi natūralų kamštį, jūs ne tik užtikrinate savo vyno kokybę, bet ir remiate vietinius gamintojus. Ypač Portugalijoje, kur natūralaus kamščio rinkimas yra šimtmečių tradicija.
Natūralaus kamščio rinkimas yra procesas, reikalaujantis didelio tikslumo ir patirties. Kiekvienais 9–12 metų kamščio ąžuolo žievė kruopščiai pašalinama rankomis patyrusių meistrų, naudojant specialius įrankius, kad būtų pašalinta žievė, nepažeidžiant medžio struktūros. Tai labai svarbu, nes tai leidžia medžiui atsinaujinti ir vėl būti pasirengusiam būsimam derliui. Tai procesas, kuris ne tik saugo aplinką, bet ir išlaiko vietines tradicijas.